***       Водещите вечерни новини       на 7 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 7 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Пеканов: Ползите от еврото са повече от каквито и да е рискове. ЕК ни отпуска безвъзмездно €1,37 млрд.


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 ноември   

 

„ Ползите от еврото са повече от каквито и да е опасности ", безапелационен бе Пеканов. По думите му, стремително повишаване на инфлацията след въвеждане на еврото в страната ни няма да има.

Пеканов уточни, че е горделив, че както е било дадено,в рамките на служебния кабинет, беше утвърдено първото заплащане за България по Плана за възобновяване и резистентност. 

„ Изминаха 22 месеца до момента в който Планът на България бъде утвърден. Това е един огромен триумф за страната ни “.

***

Днес Европейската комисия даде позитивна предварителна оценка на настояването на България за разпределяне на безплатни средства в размер на 1,37 милиарда евро по линия на Механизма за възобновяване и резистентност, основният инструмент в основата на #NextGenerationEU.

***

„ Продължаваме промяната “ внесе в Народно заседание план на решение за използване на дерогацията за импорт на съветски недопечен нефт, с която да бъдат понижени цените на горивата на българския пазар, оповестиха от партията.

***

„ Когато се видя, че можем да изпратим оръжие за Украйна, не им остава друго с изключение на да протакат ”, сподели той във връзка несъгласието на част от политическите кръгове Украйна да получи оръжие от България. 

„ Някой би трябвало да дава отпор на лъжите, съгласно които България ще се въвлече във война “, счита той.

***

Украйна разгласи през днешния ден, че е получила от Съединени американски щати, Испания и Норвегия нови системи за противовъздушна защита, предопределени да противодействат на масираните бомбардировки на Русия, ориентирани против сериозна инфраструктура, съобщи Франс прес.

***

„ О. В. бил ревностен и следял връзката на брачната половинка си посредством особено приложение, инсталирал и скрита камера в жилището им.

На 12.10.2021 година О. В. взел решение да убие Е. В. Споделил с татко си – обв. П. В., и потърсил съвет от него по какъв начин тъкмо да извърши закононарушението.

На 13.10.2021 година сутринта двамата обвинени се срещнали в гр. Перник. Провели диалог, като П. В. дал на сина си препоръки и уточнения за метода на осъществяване на действието и прикриване на следите “.

***

Съдът показа доводите на прокурора, че в ранния стадий от следствието са събрани задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвинената е направила закононарушението, за което е привлечена в това качество.

***

„ Корабът „ Царевна “ ще бъде национализиран от проруските сепаратисти в Донецк. Това стана ясно от думите на капитан далечно корабоплаване Христо Папукчиев в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Сега се споделя, че корабът ще бъде национализиран, ще му бъде заменен флагът и името. Това е нарушение на морското право. Това е брутално отношение към материална полезност “, счита Христо Папукчиев.

***

Руският предприемач Евгений Пригожин през днешния ден съобщи, че се е намесвал в изборите в Съединени американски щати и ще продължи да го прави и в бъдеще, което е първото сходно самопризнание от страна на човек, публично посочен от Вашингтон, че оказва въздействие върху американската политика, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Близо 300 сръбски служители на реда предават оръжието и униформите си в северния полицейски сектор на Косовска Митровица, осведоми Българска национална телевизия. Около 150 други служители на реда, които са служили в други северни общини на Косово, също предават оборудването си в секторите на съответните общини.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР